A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Útblokádokat állítottak: a nyaraló-tulajdonosakat sem engedték be ebbe a Balaton-menti városba

Drasztikus lépésre szánta el magát Badacsonytomaj annak érdekében, hogy megakadályozza a turisták érkezését húsvéthétvégén: a helyiek 12 ponton emeltek blokádot a település köré, írja a 24.hu.

Badacsonytomaj polgármestere, Krisztin N. László pénteken rendelte el a közterületek, így strandok, parkolók lezárását, illetve 6 és 22 óra között kitiltotta Badacsonytomajról az állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezőket.

A 24.hu információja szerint szombaton és vasárnap azonban ennél is drasztikusabb lépésekre szánták el magukat a helyiek: útlezárásokkal állították le az átmenő közúti forgalmat, lezárták a balatoni kerékpárút badacsonyi szakaszát. Végül pedig már a tomaji ingatlannal rendelkező nyaralótulajdonosokat is visszafordították a település határánál. Az önkéntes településőrök a tomaji lakcímkártyával rendelkező lakosokat engedték át.

A lap megtudta, az útlezárásokat a konfliktusok miatt vasárnap délután aztán feloldották.

A húsvéthétvégét megelőző számos balatoni város hozott rendkívüli intézkedéseket a járványhelyzet miatt. Balatonfenyvesen és Keszthelyen például sok helyen lezártak partszakaszokat, turisztikailag frekventált részeket, strandokat és parkolókat, illetve megtiltották a horgászatot is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések