A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több százezer Zoom-felhasználó adatát szivárogtatták ki hackerek

Több százezer Zoom-felhasználó fiókjának bejelentkezési adatait kínálják jelképes összegért, vagy akár ingyen a dark weben és egyes hacker-fórumokon - írta meg a 24.hu a BleepingComputer nyomán.

A koronavírus miatt kialakult helyzet megnövelte az otthonról dolgozók számát, így a videokonferencia-applikáció felhasználóinak száma is megugrott az utóbbi időben. Viszont az app népszerűségét a kiberbűnözők is kihasználták: a fellelt listák alapján 530 ezer felhasználót érint a dolog, köztük pénzügyi, oktatási intézményeket is.

A kiszivárgott jelszavakat a hackerek más adatbázisokból nyerték ki, így a kikerült bejelentkezési adatokért nem a Zoom fejlesztői a felelősek. Azok a felhasználók estek a csalók áldozatául, akik annak ellenére sem változtattak jelszót, hogy más platformokról az már korábban kiszivárgott.

A jövőre nézve jó tanács lehet, hogy ne használjunk egy jelszót az összes felületen, így ki tudjuk küszöbölni az esetleges kibertámadásokat. Azt, hogy korábban érintette-e szivárgás az email címünket, a Have I Been Pwned weboldalon ellenőrizhetjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések