A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült omlós, szaftos fokhagymás csirkecomb: így nem fog kiszáradni

Ne legyen unalmas a csirkecomb, tedd izgalmassá fűszerekkel, és locsolgasd sütés közben fehérborral!

A csirkecomb jó rántva, töltve, de egyszerűen sütve is fantasztikus lehet. A siker titka a fűszerezés, a fokhagymától, a rozmaringtól és a kakukkfűtől lesz extra. Feltétlenül locsolgasd, hogy ne száradjon ki a sütőben. A legjobb, ha ezt száraz fehérborral teszed. Kiadósabb, laktatóbb lesz az étel krumplival sütve.

Hozzávalók:

* 8 db csirkecomb
* 60 dkg krumpli
* 6 gerezd fokhagyma
* 2 dl fehér bor
* 2 ág rozmaring
* 2 ág kakukkfű
* 0.5 dl olaj
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, majd sózd be. Egy edényben keverd össze az olajat, egy gerezd fokhagymát, borsot, és dörzsöld be vele a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át, de pácolhatod akár egész éjszaka is.

Rakd a csirkecombokat zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, locsolj alájuk kevés vizet. Tedd melléjük a megmosott, feldarabolt krumplit, a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Közben locsolgasd a borral. Amikor a combok és a krumplik már majdnem teljesen puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések