A krumplisaláta jól megy az ünnepi menühöz, ráadásul előre is elkészítheted, hisz jót tesz neki, ha áll néhány órát.
A majonézes krumplisaláta is megújulhat, friss, roppanós retekkel, snidlinggel tavasziassá, üdébbé teheted. Jól megy sültekhez, rántott fogásokhoz. Ügyelj, hogy ne főzd túl a krumplit, mert akkor szétesik. Húsvétkor főtt tojással is gazdagíthatod.
Hozzávalók:
70 dkg krumpli
1 csomag retek
10 dkg majonéz
3 evőkanál tejföl
6 szál snidling
3 db főtt tojás
1 teáskanál mustár
só
bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben körülbelül 25 perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűl, szeleteld fel. A megmosott, lecsepegtetett retket karikázd fel, és a főtt tojást is vágd fel.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. A krumplit, a tojást és a retket rakd egy tálba, öntsd le a majonézes keverékkel, óvatosan forgasd össze, majd szórd meg felaprított snidlinggel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések