A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós sonkás-spárgás pite: sok mozzarellával még finomabb

Ne csak baconbe tekerve, ropogósra sütve edd a spárgát, ínycsiklandó tavaszi pitére feltétként is kerülhet.

A tavasz nagy kincse a spárga, hónapokon át élvezheted a szuper egészséges zöldség csodás ízét. Pitére is jól jön, amihez a boltban vásárolható leveles tészta kitűnő alap. A spárga mellé sonka is kerül, sőt a sajt sem maradhat le róla. A mozzarella különösen jó hozzá. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
1 csomag spárga
10 dkg mozzarella
10 dkg krémsajt
4 szelet sonka
1 db tojás a kenéshez
bors
zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó, fás részt, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. 

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Egy kés hegyével a szélétől egy-két centire vágd be óvatosan, majd szurkáld meg több helyen, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kend meg a sóval, borssal, zöldfűszerekkel összekevert krémsajttal.

Rakd rá a spárgát és a feldarabolt sonkát és sajtot, a tésztát kend le felvert tojással, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések