Rántott sajt helyett is tökéletesek a fűszeres sajtgolyók, ráadásul kevésbé macerásak, és nem folynak szét.
Ha többféle sajtmaradék is van a hűtődben, ideje, hogy felhasználd a darabkákat. Könnyen készíthetsz belőlük ízletes sajtgolyókat, a füstös íz különösen jót tesz nekik. Szószokkal, körettel, salátával kitűnő főétel lehet, de főzelékekre feltétként is rakhatod.
Hozzávalók:
* 30 dkg sajt
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 2 evőkanál liszt
* 2 db tojás
* 1 teáskanál szárított zöldfűszer
* 1 késhegynyi szerecsendió
* só
* bors
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, keverd hozzá a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, szerecsendióval, és szórd hozzá a lisztet. Viszonylag kemény masszát kell kapnod. Formázz nedves kézzel gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába. Ebbe keverhetsz ugyancsak zöldfűszert vagy parmezánt.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép pirosra a sajtgolyók minden oldalát. Az olajból kiszedve csepegtesd le papírtörlőn.
0 Megjegyzések