Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Retro gyümölcstorta vaníliás krémmel, eperrel: évtizedes családi recept szerint

Bár a boltban is kaphatsz a gyümölcstortához tésztalapot, a házi piskóta sokkal jobb.

Végre itt az eperszezon, most már friss magyar gyümölcshöz is hozzájuthatsz! Az egészséges és finom gyümölcsből rengeteg csodás finomságot készíthetsz. A régimódi, vaníliás pudinggal feldobott gyümölcstortára is tökéletes.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
15 dkg liszt
15 dkg cukor
3 db tojás
3 db hideg víz
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
5 dl tej
5 vaj

A TETEJÉRE
30 dkg eper

Elkészítés:

Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojások sárgáját keverd ki jól a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet. Forgasd hozzá a tojáshabot, szitáld rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan dolgozd össze.

A gyümölcstortaformát kend ki zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával, majd simítsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára, és hűtsd ki egészen.

A krémhez a pudingport keverd csomómentesre a tejjel, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. A tűzről lehúzva várd meg, míg langyosra hűl, majd tedd hozzá a vajat, hogy még krémesebb legyen. Kanalazd a tésztára, rakd ki megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperrel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések