A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reszelt, ecetes torma: így készítsd el otthon a csípős finomságot

Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!

A húsvéti asztal kötelező kiegészítője az ecetes torma. A házi sokkal aromásabb, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, ízfokozót. A frissen reszelt torma ráadásul baktérium- és vírusölő hatású is. Bár sokan azért nem fognak hozzá, mert macerásnak találják, ráadásul a könnyezést is nehéz megúszni. Most azonban néhány praktikával megkönnyítheted a saját dolgodat. 

Hozzávalók:

50 dkg torma
2 dl víz
1.5 dl fehérborecet
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só

Elkészítés:

A tormagyökeret alaposan mosd meg. Ha nem szereted túl erősen, langyos vízzel öblítsd le. Zöldséghámozóval pucold meg, reszeld le, és nyomkodd ki jó alaposan. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Langyosítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Részletekben öntsd és keverd a reszelt tormára.

Leegyszerűsítheted saját dolgodat, és időt, valamint könnycseppeket is megspórolhatsz, ha aprítógépbe teszed a feldarabolt tormát, és néhány evőkanál ecetes vízzel jól összekevered, majd a végén hozzáadod a többi levet. Kanalazd át jól záródó üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések