A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi krumplipalacsinta a nagyi konyhájából: köret vagy főétel is lehet

Régen a szegények eledelének számított a krumplipalacsinta, amit még mindig szeretünk, főleg jó sok tejföllel.

A legegyszerűbb otthoni hozzávalókból is készthetsz isteni fogásokat, jó példa erre az ízes krumplipalacsinta. Nagymamáink konyhájában is gyakori ételnek számított. Tejföllel, szószokkal és salátával tálalva önálló ételként is számításba veheted.

Hozzávalók:
* 1 kg krumpli
* 8 dkg liszt
* 2 db tojás
* 3 szál újhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál só
* 0.5 mokkáskanál bors
* szerecsendió
* olaj a sütéshez

Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Az újhagymát hámozd meg, és vágd jó apróra. Keverd össze a krumplit a liszttel és atojással, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, add hozzá az újhagymát.

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, és rakj bele egy evőkanál krumplis masszát. Kicsit lapítsd el, és süsd aranybarnára. Fordítsd át, majd a másik felét is süsd meg. Az újhagyma szárával vagy snidlinggel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések