A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reggeli, zsírégető smoothie-k spenótalappal: a 10 legfinomabb zöldturmix

Tökéletes alapanyag egy ínycsiklandó reggeli turmixnak.

Sokan ma is ódzkodnak az olyan zöld leveles növények fogyasztásától, mint a spenót, pedig nem véletlen, hogy Popeye is ennek köszönheti "varázserejét". A spenót azon kívül, hogy elképesztően egészséges, rengeteg ásványi anyaggal, vitaminokkal tölti fel a szervezetet, és a fogyókúrának is egy nagy löketet adhat.

A rostokban gazdag, de kalóriában roppant szegény spenót - 100 grammjában csupán 29 kcal - remek reggeli kiegészítője lehet a fogyókúrának, felpörgeti az anyagcserét, szinten tartja a vércukorszintet, ami miatt később éhezel meg, káliumtartalma révén remek vízhajtó, szaponintartalma pedig az emésztésre és a hasnyálmirigyre van jó hatással.

A friss vagy fagyasztott spenót semleges íze jól kombinálható gyümölcsökkel és zöldségekkel egyaránt. Ha a smoothie-kat chiamaggal vagy zabpehellyel turbózod fel, igazi zsírgyilkos reggelit rittyenthetsz belőlük magadnak.

Turmixolj össze három marék bébispenótot, egy banánt, zellerszárat és egy karika gyömbért. A gyömbér azért is remek kiegészítője a turmixnak, mivel a benne található vegyületek csökkentik az étvágyat, és segítik az emésztést.

Ha nem szereted a spenót kissé kesernyés ízét, dobj bele egy kockákra vágott zöld almát, az elveszi az ízét. Indítsd ezzel a napot, biztos, hogy majd kicsattansz az energiától, és hosszú ideig nem leszel éhes.

A spenót naranccsal is jól kombinálható: turmixolj össze három marék spenótlevelet, egy meghámozott, kockára vágott narancsot, egy kockára vágott zöld almát, és bolondítsd meg egy csipet fahéjjal.

Az avokádó amellett, hogy nagyszerű telítetlenzsírsav-forrás, rostokban is gazdag, ezért sokáig eltelít, így érdemes a zöld turmixokhoz is felhasználni. Dobj bele pár spenótlevelet és egy fél kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.

A spenótból készült smoothie-t áfonyával és chiamaggal turbózhatod fel. Az áfonya csersavtartama révén serkenti az anyagcserét, a chiamag pedig állandó jóllakottságot okoz.

Igazi zsírgyilkos reggeli italt varázsolhatsz a következő összetevőkből: egy marék spenótlevél, pár fodros kel levele, egy deci zöld matchatea, egy kis zöldpetrezselyem és egy kockákra vágott zöld alma.

Finom, krémes, spenótos zöldturmix készülhet egy kivi és egy narancs hozzáadásával is.

Turmixolj össze egy marék spenótlevelet, egy kockákra vágott mangót, egy banánt és egy deci kókusztejet. A tetejét megszórhatod chiamaggal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések