A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű mascarponés-lekváros piskóta: könnyen torta is lehet belőle

Az olajos kakaós piskóta tökéletes tortaalap lehet. Mascarponéval és lekvárral töltve ki tudna neki ellenállni?

Nem véletlenül esküsznek olyan sokan az olajos piskótára. Kevésbé kényes, mint a klasszikus hattojásos változat, szép magasra feljön, és rövid pihentetés után sem esik össze, ráadásul nem is fojtós. Érdemes kakaót is szórni a tésztába, így is remek alapja lehet bármilyen krémes sütinek. A selymes mascarponés-tejszínes krém jól illik hozzá. 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 db tojás
7 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
2.5 dl tejszín
25 dkg mascarpone
2 csomag habfixáló
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
lekvár

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd a tojássárgákat és az olajat. Mindegyikkel keverd egy kicsit, végül forgasd hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy ne törjön össze a hab!

Simítsd a homogén masszát egy közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a piskóta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd forgasd hozzá a mascarponét. Végül add hozzá a cukrot és a vaníliát. A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg először a lekvárral, majd a mascarponéval. A maradékot egyengesd a tetejére, majd tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a krém megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések