A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha, almás, fehér csokis muffin: így még biztosan nem próbáltad

Az alma, a fehér csoki és a vaníliás muffin kombinációja valami csúcs, feltétlenül ki kell próbálni!

Ha biztosra akarsz menni, süss egy egyszerű muffint! Ha még nagyobb sikerre vágysz, dobd fel fehér csokival és almával! A tészta 10 perc alatt összeállítható, puha, és napokig nem szárad ki. Különlegessége, hogy az alma nagyobb darabokban van a sütiben.

Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 15 dkg cukor
* 14 dkg tejföl
* 10 dkg vaj
* 10 dkg fehér csoki
* 6 db alma
* 1 db tojás
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 kávéskanál fahéj
* 2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, add hozzá a tejfölt, majd a tojást és a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Dolgozd homogénre a masszát, és rakd bele a kis darabokra tördelt fehér csokit.

Kanalazd a masszát papírkapszlival bélelt muffinformába vagy szilikonos sütőformába úgy, hogy a tészta a forma valamivel több mint feléig érjen. A négy-hat almát pucold meg, és vágd négy részre, a kisebbeket felezheted is. Rakd a tészta tetejére, és forró sütőben süsd meg 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések