A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós sajtos, zöldséges pite: a franciák így készítik a quiche-t

A franciák sós pitéjére bármit tehetsz, tavasszal egyre bővül a választék. Spárgával, paradicsommal feltétlenül próbáld ki!

A franciák egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étele a sós pite, vagyis a quiche. Mindig választhatsz hozzá az évszaknak megfelelő zöldségeket. Sok sajttal, tejszínnel igazán finom, ráadásul hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
15 dkg vaj
2 db tojássárga
1 evőkanál tejföl


A FELTÉTHEZ
15 dkg sajt
1.5 dl főzőtejszín
5 db koktélparadicsom
5 szál spárga
1 db tojás
1 db paprika

bors
bazsalikom

Elkészítés:

A sós tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, és gyorsan morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és lazítsd a tésztát tejföllel. Gyúrd össze, formázz belőle gombócot, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Közben a spárgát tisztítsd meg, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és vágd kisebb darabokra. Pihentetést követően a tésztát nyújtsd kör alakúra, és bélelj ki vele egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 10 percig.

A tojást és a tejszínt keverd össze sóval, borssal, és öntsd le vele az elősütött tésztát. A tetejére rakd a paradicsomot, a feldarabolt spárgát, a paprikát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor tehetsz még rá bazsalikomot is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések