A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MKB-vezérigazgató: Magyarország leghatékonyabb bankja lett az MKB

Magyarország leghatékonyabb bankja lett az MKB, amely üzleti vállalkozássá vált - jelentette ki Balog Ádám, az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója a bank közgyűlését követő videokonferencián pénteken.

Hozzátette: a bank készen van, alkalmas arra, hogy szintlépést hajtson végre. "Egyedül vagy másokkal" képes arra, hogy nagyobb és erősebb rendszer legyen a következő években, ahogy erre lehetősége lesz - fogalmazott a vezérigazgató.

Közölte, hogy a közgyűlés elfogadta az MKB Bank 2019-es nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készült egyedi, nem konszolidált mérlegét 1772,456 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 41,339 milliárd forint adózás előtti eredménnyel.

A közgyűlés az MKB csoport 2019-es IFRS szerinti konszolidált mérlegét 1759,796 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 43,368 milliárd forint adózás előtti eredménnyel fogadta el.

A bank a tulajdonosok döntése értelmében nem fizet osztalékot, amit felelős döntésnek nevezett az elnök-vezérigazgató. A jegybanki döntésben szereplő szeptember 30-i határidő után újra megvizsgálják ezt a kérdést - fűzte hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések