A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mit csinálhatnak jól? Szinte hihetetlen, de Vietnamban még senki sem halt bele a koronavírusba

A Kínával szomszédos Vietnám kiérdemelte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) dicséretét: az országban mindeddig csak néhány száz regisztrált fertőzött van, és hétfőig egyetlen halálesetet sem jelentettek, írja a HVG az MTI alapján.

Vietnamban a korai határozott fellépésnek, a kiterjedt tesztelésnek, a szigorú karanténnak és a társadalom egységének köszönhetően a legfrissebb adatok alapján, habár már több mint 121 ezer tesztet végeztek, mindössze 262 igazolt koronavírus-fertőzöttről tudni. A gyanús esetek száma 2264, 114 páciens meggyógyult a betegségből az egészségügyi minisztérium adatai szerint.

A délkelet-ázsiai országban még egyetlen ember sem veszítette életét a vírus következtében.

"Vietnam korán és aktívan reagált a járványra. Az első kockázatfelmérést január elején elvégezték, röviddel azután, hogy elkezdték Kínában jelenteni a megbetegedéseket" - mondta Ki Tong Park, a WHO vietnami képviselője, aki szerint ez a korai tesztelés létfontosságúnak bizonyult a terjedés megelőzésének érdekében.

A viszonylag kis számú igazolt fertőzött ellenére Vietnam április elsejétől országos karantént vezetett be, vagyis sokkal gyorsabban és határozottabban, mint az Nagy-Britanniában vagy Olaszországban tették, írja a lap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések