A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mike Tyson visszatérne a ringbe, pedig már 53 éves

Újra retteghetnek az ellenfelek Mike Tyson pofonjaitól!

A profi ökölvívás korábbi nehézsúlyú világbajnoka komolyan fontolgatja, hogy visszatér a ringbe. Noha júniusban már 54 éves lesz, ez nem zavarja az egyesült államokbeli bokszolót, eltökéltnek tűnik. A meccsei bevételéből hajléktalanokat és kábítószerfüggőket szeretne támogatni.

– Az a célom, hogy jótékonykodjak, elég motivációt jelent számomra, hogy a rászorulóknak segítsek – fogalmazott Tyson, aki egy héttel ezelőtt kezdte újra az edzéseket. – Hét napot már végigdolgoztam, hogy megtudjam, milyen állapotban vagyok. Nehezemre esett a mozgás, a testem összetört, egyelőre fáj mindenem. Úgy érzem magam, mintha hárman megvertek volna. De edzek tovább, próbálok visszatérni a szorítóba.

A sportág ikonikus alakja úgy véli, nem felejtett el bokszolni, és képes arra, hogy erőnlétileg megfelelő állapotba hozza magát.

– Biciklizem és futok, emellett súlyokat is emelek, mielőtt a boksz részére térnék a tréningnek. Néhány bemutatómeccsel vissza tudom nyerni a formámat. Úgy tervezem, hogy rövid, három-négy menetes mérkőzéseken lépek majd szorítóba – tette hozzá Tyson, aki húszéves profi karrierje során 58 mérkőzéséből 50-et megnyert, ebből 44-et KO-val. Csupán hatszor szenvedett vereséget, két összecsapásán nem hirdettek győztest. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig.

Pályafutása alatt nemcsak a teljesítménye, hanem a botrányai miatt is a figyelem középpontjába került. A drogok mellett az alkohol és a szerencsejáték rabja volt. Nemi erőszakért börtönbe került 1992-ben, de három évvel később, miután szabadult, visszatért a ringbe. 1997-ben, az Evander Holyfielddel szembeni meccsén leharapott egy darabot ellenfele füléből. 2005-ben vonult vissza, miután kikapott az ír Kevin McBride-tól.

Ősszel még pihenni akart

Mike Tyson októberben még nem gondolt arra, hogy visszatérjen, arról írt az Instagramon, hogy nem akar újra bokszolni.

„Nem térek vissza a ringbe, bár képes lennék erre. Viszont nagyon szívesen beszélgetek a bokszolók mostani generációjával” – fogalmazott az ökölvívó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések