Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei, gyümölcsös, nyuszis palacsinta: a gyerekek húsvéti kedvence

Ha különleges reggelivel lepnéd meg szeretteidet húsvétkor, készíts finom és mutatós nyuszis palacsintákat sok gyümölccsel!

Így tényleg vidám lesz a húsvéti reggeli! A vastagabb tésztájú amerikai palacsintából egyszerűen és gyorsan varázsolhatsz bájos nyuszit. Csupa könnyen beszerezhető alapanyagból készül, a gyümölcsöket bátran variálhatod, és akár tejszínhabot, lekvárt, különféle szószokat is bevethetsz a díszítéshez.

Hozzávalók:

A tésztához
* 20 dkg liszt
* 3 dl tej
* 2 evőkanál cukor
* 2 evőkanál vaj
* 1 db tojás
* 1 csipet só
* 1 kávéskanál szódabikarbóna

A dekoráláshoz
* alma
* málna vagy eper
* áfonya
* szőlő (elhagyható)

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd mehet bele a szódabikarbónával vegyített liszt, a só, részletekben a tej, végül pedig az olvasztott vaj. Dolgozd simára a masszát. Aránylag sűrű tésztát kell kapnod. 

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés vajat, és kanalazz bele fél merőkanálnyi tésztát, majd kis lángon süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.  

A gyümölcsöket mosd meg, és fogj hozzá a dekoráláshoz. Alma lehet a nyuszi füle, masnihoz tökéletes a málna vagy eper. Az orra lehet almadarabka, banánkarika, esetleg tojás, amire egy szem szőlő vagy áfonya is kerülhet. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések