A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: silány teszteket rendelt a brit kormány, kutatók szerint abszolút megbízhatatlanok

Gyenge minőségű tesztektől várja a megváltást a brit kormány: kutatók szerint abszolút alkalmatlan eszközöket vásároltak a minap.

Az Egyesült Királyság összesen 3,5 millió gyorstesztet rendelt, amelyek elméletben akár otthon is kimutatják a koronavírus-fertőzöttséget alig 15 perc alatt.

Csakhogy a pontosságuk talán az 50 százalékot sem éri el, így a kormány döntését élesen kritizáló egészségügyi szakértők szerint teljesen alkalmatlanok arra, hogy laikusok orvosi felügyelet nélkül alkalmazzák őket – írja a Financial Times, amelyet az Index szemlézett.

A kabinet ugyanakkor azt tervezi, hogy néhány héten belül olyan széles körben lehessen megvásárolni azokat, mint a terhességi teszteket.

Az Oxfordi Egyetemen bevizsgálták az eddig Nagy-Britanniába került gyorsteszteket, de egyelőre egyet sem találtak alkalmasnak arra, hogy azokat tömegesen alkalmazni kezdjék, elsősorban a megbízhatatlanságuk miatt.

Ennek legfőbb oka, hogy a tesztek nem tudják kimutatni a vírust, ha valaki tünetmentes vagy csak enyhe tüneket produkál, mivel a szervezet nem termel kellő mennyiségű ellenanyagot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések