A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korábbi edzője szerint csúnyán becsapta őt a háromszoros Grand Slam-döntős

Dominic Thiem azt mondja, nem szándékozik nyilvánosan kitárgyalni, miért szakított korábbi edzőjével, Günter Bresnikkel. Annak ellenére, hogy egykori mestere a sajtón keresztül támadta őt be.

Bresnik a tavalyi év áprilisáig kulcsfigura volt Thiem pályafutásában, hisz junior korától kezdve 15 éven keresztül irányította a felkészülését. Az osztrák szakember, akinek a helyét a korábbi olimpiai bajnok Nicolas Massu vette át, most azt állítja, egykori tanítványa becsapta őt. 

Nem tudni, egészen pontosan mi vezetett a viszony megromlásához és a szakításhoz. Thiem nyolcéves korában találkozott Bresnikkel, amikor az édesapja megpályázott egy edzői állást az osztrák szakember bécsi akadémiáján. Együttműködésük során összesen 11 ATP-tornát nyertek, Thiem azóta már 15 trófeánál tart. 

"Egyre egyértelműbb számomra, hogy mentek itt a dolgok, és meg kell mondjam, nem volt túl ízléses" - mondta Bresnik. "Olyan értékekből, mint a tisztesség, hűség nem sok minden maradt. Ezzel mindössze annyi problémám van, hogy engem becsaptak. Ilyesmit olyasvalakivel nem lehet csinálni, akinek tulajdonképpen mindent köszönhetsz. Az apja klubedző, Dominic pedig csak egy Future-játékos lenne, ha én nem vagyok."

Thiem nem bírta ki, hogy ne reagáljon egykori edzője vádjaira. Határozottan visszautasítja, hogy Bresnik nélkül semmire sem vitte volna. Úgy véli, korábbi mesterével egy kicsit elszaladt a ló, és meglehetősen túlbecsüli a saját jelentőségét.

"Amikor a tisztelet hiányáról beszél, és azt állítja, hogy mindent neki köszönhetek, meg hogy nélküle semmire sem vittem volna, akkor muszáj azt feltételeznem, hogy egy kicsit elszállt magától, nagyzási hóbortban szenved" - mondta Thiem. 

A probléma gyökeréről a világranglista harmadik helyén álló osztrák nem akart nyilvánosan beszélni, de azt határozottan cáfolja, hogy becsapta volna korábbi edzőjét.

"Nem ok nélkül váltam meg tőle. Bresnik pontosan tudja az okokat, amelyeket én most nem akarok a nyilvánosság elé tárni."

Massu és Thiem együttműködése kifejezetten sikeres. A chilei már a tavalyi Indian Wells-i győzelme idején is ott ült a bokszában, de ezen kívül is négy tornát nyertek együtt. Talán még ennél is nagyobb dolog azonban, hogy az osztrák döntőt játszott az idei Ausztrál Openen is, ahol csak öt szettben kapott ki a világelső Novak Djokovictól. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések