Jön a második hullám? Kínában vesztegzár alá vontak egy 600 ezer lakosú megyét

Bár Kína azt állítja, hogy sikerült megfékezniük a járványt, ezt többen is kétségbe vonják, az amerikai hírszerzés még azzal is megvádolta az ázsiai országot, hogy erősen kozmetikázzák az adatokat.

Az Index vette észre a South China Morning Post című hongkongi lap cikkében, hogy a második hullámtól tartva a kínai kormány vesztegzár alá helyezett Honan tartományban egy 600 ezer lakosú megyét.

Csiában kedden lépett életbe a korlátozás, aminek értelmében csak különleges engedéllyel, nélkülözhetetlen esetben hagyhatják el a lakók a területet.

Kínában a járvány második hullámának elkerülése érdekében smét bezáratták a nemrégiben újranyitott mozikat, Peking város vezetése pedig arra szólította fel az ott élőket, hogy az otthonaikon kívül viseljenek maszkot, és továbbra is kerüljék a társas érintkezést másokkal.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki közlése szerint szerdán 35 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, akik mind külföldről érkeztek az ország szárazföldi részére – ezzel folytatódott a már közel két hete tartó trend, miszerint az országon belül nem tapasztalnak új, országon belüli átfertőzést.

A hivatalos adatok szerint az igazolt fertőzöttek száma ezzel 81 589-re nőtt, míg szerda éjfélig összesen 3318 ember halt bele a vírus okozta betegségbe. A bizottság emellett 55 újabb tünetmentes fertőzöttről adott hírt, velük együtt jelenleg 1075 panasz nélküli vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések