A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Japán egészségügyi ellátórendszere az összeomlás szélén áll

Japán egészségügyi ellátórendszere az összeomlás szélén áll, írta meg a Guardian.

A kórházak nehezen tudják fogadni a betegeket, a koronavírus elleni küzdelem miatt a sürgősségi osztályok leterheltek és egyre több pácienst kell visszautasítaniuk.

Nemrég történt az eset, amikor egy lázas és nehézlégzésre panaszkodó férfit szállító mentőt 80 kórház utasított el, így a mentős órákon át furikázott Tokió városában a feltételezhetőleg koronavírusos beteggel.

Egy másik, szintén lázas férfi csak azután jutott be a kórházba, hogy a mentősök megelőzőleg 40 klinikával próbálták felvenni a kapcsolatot.

A Japán Orvosi Szövetség szerint a kórházak sok esetben megtagadják a betegek ellátását, beleérve a stroke - és szívrohamos eseteket is.

Az elején úgy tűnt, Japán ura a helyzetnek, de a vírus egyre csak terjed, az új esetek szinte követhetetlenek. Ennek oka, hogy Japánban nincs elég egészségügyi dolgozó, az intézmények túlzsúfoltak és hiány van a védekezéshez szükséges eszközökből is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések