A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízletes, szaftos sertésszelet Holstein módra: gyors, egyszerű és laktató is

A sertésszelet Holstein módra igazi retró fogás, ami még mindig szerepel a vendéglők étlapján, és otthon is könnyen elkészítheted.

Ha csak kicsit dobnád fel a fűszeres sertésszeletet, akkor készítsd el Holstein módra, azaz süss a tetejére tükörtojást! Az ínyenc fogás egyáltalán nem munka- és időigényes, fél óra alatt elkészülsz vele. Igaz, érdemes pácolni egy kicsit.  

Hozzávalók:

4 db sertésszelet
4 db tojás
2 evőkanál liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Ha szükséges, a karajt szeleteld fel fél-egy centi vastagra, és klopfold ki egy kicsit. Érdemes a széleit néhány helyen bevagdosni, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd állni legalább fél óráig, hogy a fűszerek kicsit átjárják a húst. 

Sütés előtt forgasd lisztbe a szeleteket. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, forrósítsd fel, és süsd a húst oldalanként két-két percig. Szedd ki a hússzeleteket, majd üsd a tojásokat a forró olajba. Süsd kis lángon körülbelül három-négy percig, míg a fehérje teljesen megszilárdul. A tükörtojást tedd a hús tetejére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések