A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni, sűrű frankfurti leves: többször melegítve is nagyon finom

Ha szereted a virslit és a kelkáposztát, akkor a frankfurti levest is örömmel fogod kanalazni.

A frankfurti leves már-már klasszikusnak számít, az egyik legjobb kelkáposztás étel. Több változatban is főzheted, ha krumplit, esetleg répát is teszel bele, még laktatóbb lesz. Legjellemzőbb fűszere a kömény és a fokhagyma. A siker titka, hogy jó minőségű virslivel készítsd. Erre is igaz, hogy minél többször melegíted, annál jobb lesz.

Hozzávalók:

* 1 fej kelkáposzta
* 1 db vöröshagyma
* 2 db közepes krumpli
* 2 pár frankfurti virsli
* 2 dl tejföl
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál liszt
* 1 evőkanál zsír
* 1 db leveskocka
* 1 mokkáskanál őrölt kömény
* 1 teáskanál pirospaprika
* só
* bors

Elkészítés:

Készíts elő mindent, a kelkáposztát alaposan mosd meg, távolítsd el a torzsáját, és vékonyan szeld fel. A krumplit pucold meg, és kockázd fel, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig pépesítsd.  

Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Kevergetve süsd addig, amíg a kelkáposzta összeesik. Szórd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Tedd hozzá a krumplit, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold hozzá a leveskockát.

Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg minden megpuhul, majd add hozzá a felkarikázott virslit. Végül a tejfölt keverd össze a liszttel, rakj hozzá egy merőkanállal a főzőléből, és csorgasd a levesbe. Főzd össze pár perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések