Ha sütőben sütöd meg a sajtos, brokkolis fasírtot, kevésbé hizlal, hisz nem szívja meg magát olajjal.
A brokkoliból is készíthetsz fasírtot, ám még laktatóbb lesz, ha húst is keversz a masszába. Amennyiben csirkemellet használsz, és nem olajban sütöd meg, sokkal diétásabb lesz. A zsemlemorzsát pedig akár zabpehelyre is cserélheted.
Hozzávalók:
* 50 dkg darált hús
* 0.5 fej brokkoli
* 0.5 bögre zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg alaposan, majd szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd hét percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, aprítsd fel.
A darált húst tedd egy tálba, rakd hozzá a brokkolit, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.
A húsos keverékből készíts pogácsákat, forgasd zsemlemorzsába, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak.
0 Megjegyzések