Bár minimális az esélye, hogy vásárolt élelmiszer útján juttatjuk be szervezetünkbe a koronavírust, nem lehetünk elég óvatosak, odahaza is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzést.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) foglalta össze, hogy milyen teendőink vannak, hogy biztonsággal fogyaszthassunk ételeinket.

A koronavírusok néhány órán át vagy akár több napig is életben maradhatnak különféle felületeken. Ezért fontos az élelmiszerek, zöldségek gyümölcsök, csomagolt áruk megtisztítása. Emellett a konyharuhát cseréljük naponta, a mosogatószivacsot használat után mindig szárítsuk meg.

Bizonyított tény, hogy elég magas hőfokon a koronavírusnak már nincs esélye. Ha két percen át 72 fokos hőmérséklet éri ételeinket, a vírus inaktívvá válik.