A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, mandulás torta, avagy a Panforte di Siena bevált receptje

A Panforte di Siena tömör gyönyör. A méz, a mandula és a kandírozott gyümölcs egyvelegéért odavannak az olaszok.

Ahogy a neve is sugallja, ez az édesség Siena városából származik. A majd ezer éves Panforte di Siena sütit, Toscanában egész évben be lehet szerezni. Az aszalt gyümölcsök variálhatósága, a virágméz és a fűszerek adják meg a varázsát. Az édesszájúak garantáltan imádni fogják. 

Hozzávalók:

12 dkg pirított mandula
8 dkg mandula
5 dkg pirított pisztácia
5 dkg mogyoró
7 dkg liszt
7 dkg kandírozott vagy aszalt narancs
7 dkg kandírozott citrom
7 dkg aszalt füge
7 dkg virágméz
7 dkg porcukor
1 evőkanál víz
szerecsendió
szegfűszeg

Elkészítés:

A durvára vágott mogyorót és a mandulát rakd egy edénybe, keverd össze a liszttel és a fűszerekkel. A mézet szép lassan olvaszd meg kevés porcukorral, az apróra összevágott kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, egy evőkanál vízzel. Ezután a mézes szirupot öntsd hozzá a mandulás-mogyorós keverékhez, majd alaposan dolgozd össze. 

Fogj egy 18 centi átmérőjű tortaformát, és öntsd bele a keveréket. Alaposan egyengesd el, hogy szép legyen a teteje. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és süsd körülbelül 45 percen át. Ha kész van, hagyd kihűlni és hintsd meg alaposan porcukorral. Tálaláskor vágd háromszögekre. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések