Ha igazán ropogós csirkecombra vágysz, a corn flakes a tökéletes megoldás. Ráadásul nem tocsog a hús az olajban.
Ez az újítás kifejezetten jót tesz a csirkének, míg kívül ropogósra sül, belül finom, szaftos marad a hús. Érdemes a combok mellett a lisztet vagy a kukoricapelyhet is fűszerezni a még ízletesebb végeredményért. Kevésbé hizlal, mint az olajban sült változat.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
2 bögre corn falkes
0.5 bögre liszt
2 db tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál oregánó
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekevert tojásba. Végül fedd be a corn flaksszel, az ujjaddal nyomkodd is rá egy kicsit, hogy jól megtapadjanak a kukoricapelyhek.
Rendezd a csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsire, és spricceld meg olívaolajjal. Süsd 180 fokon körülbelül 45-55 percig, amíg a bunda ropogós és aranyszínű, a hús puha nem lesz.
0 Megjegyzések