A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat a győri késelő diák ügyében: készülhetett tettére a 17 éves fiú

December elején a győri Jedlik Ányos Szakiskolában történt késelés.

Tavaly év végén jött a hír: egy 17 éves diák leszúrta fizikatanárnőjét. A fiú fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit tanárnőjének –, majd a sértett mögé került, aztán a zsebkésével egy alkalommal hátba szúrta az 51 éves nőt. 

Miután a tanárnő a földre került, a fiatalkorú fölé guggolva többször megkísérelte megszúrni őt. Az asszony a karjait maga elé tartva próbált védekezni. A fiatal csak akkor hagyta abba a cselekményét, amikor az egyik osztálytársa kivette a kezéből a kést.

A fiatal fiú beismerő vallomást tett a kihallgatása során, majd levélben kért bocsánatot az osztályfőnökétől. Ebben azt írta, hogy nem akarta bántani őt, de teljesen elborult az agya. 

Azonban nyomozás során kirendelt orvosszakértő véleményében megállapította, hogy a sérülések közül a mellkast ért szúrás alkalmas lehetett volna az emberi élet kioltására. 

Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások alapján az is megállapítható volt, hogy a fiú készült a tettére, azt előre kitervelte – írja a police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság a fiatalkorúval szemben előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések