A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfüggesztették az osztályozást, nem bukhatnak a szlovák tanulók a koronavírus miatt

Az általános iskolák diákjai nem kapnak érdemjegyet, csak szóbeli értékelést, míg a középiskolákban kaphat jegyet a tanuló, de bukni nem bukhat meg, ahogy a legkisebbek sem.

Hétfőn nevezték ki a szomszédos országunkban az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ) új vezetőjét, akinek a legelső intézkedése volt eltörölni az osztályzást a koronavírus-járványra való tekintettel – idézi a 24.hu az Új Szót.

Miroslava Hapalová bejelentette, hogy az általános iskolák elsősei a járvány ideje alatt nem kaphatnak írásbeli minősítést, a tanáraik csak szóban értékelhetik a teljesítményüket. A nagyobbak éves munkáját a tanárok dönthetik el, hogy érdemjeggyel, vagy szóban értékelik a tanév végén.

A középiskolások teljesítményét szintúgy lehet érdemjeggyel értékelni, azonban elégtelent senki sem kaphat – ez vonatkozik az általános és a középiskolákra is egyaránt. Tehát idén egy tanuló sem fog évet ismételni Szlovákiában.

A húsvéti ünnepeket követően az oktatási minisztérium pontosan ki fogja jelölni a kötelező tananyag mennyiségét, de az Állami Pedagógiai Intézet új vezetője már korábban fel hívta arra a figyelmet, hogy ezekben a nehéz időkben nem szabad a diákokat nagy teher alá helyezni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések