A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, puha citromos piskóta: ez nem fog kiszáradni

A piskóta igazi klasszikus, amit citrommal könnyed, üde édességgé varázsolhatsz, és a megszokott formán is változtathatsz néha.

Legyen olajos, vajas vagy vizes, a piskóta mindig nagy kedvenc, és egy kis odafigyeléssel könnyen tökéletes lehet. Annyiféleképpen variálható, a sok kitűnő változat közül próbáld ki a citromosat is! Ezt az egyszerű vizes piskótát akkor is bevállalhatod, ha nincs nagy rutinod.

Hozzávalók:

25 dkg cukor
20 dkg liszt
4 darab tojás
4 evőkanál víz
1 db citrom
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben részletekben add hozzá a kétféle cukrot. Egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, majd a citrom reszelt héját, levét, és a meleg vizet. Végül lazán forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak spatulával kavard.

A masszát simítsd kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe vagy kenyérformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések