A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hétig dolgozott fertőzötten egy New York-i nővér, aki csak titokban tesztelhette magát koronavírusra

Két kórházban is dolgozott, de hiába mutatta a fertőzés tüneteit, megtagadták tőle a koronavírus-tesztet. 

Döbbenetes dolgokról számolt be egy New Yorkban dolgozó nővér a CNN-nek.

A név nélkül nyilatkozó ápoló két kórházban is dolgozik, két hete pedig elkezdte rosszul érezni magát. Fájt a háta, éjszaka pedig mellkasi fájdalmakkal küzdött.

Amikor megkérdezte, hogy csináltathat-e koronavírus-tesztet, azt mondták neki, hogy a kórház nem teszteli a dolgozóit. A nővér így kénytelen volt tovább dolgozni ugyanabban a védőfelszerelésben, miközben sok beteggel érintkezett.

Mivel azonban biztos volt benne, hogy ő is fertőzött, az éjszaka közepén megkereste az egyik kollégáját, akivel jóban voltak, hogy segítsen neki megcsinálni a koronavírus-tesztet, mert nem szeretne másokat is megfertőzni, ha esetleg benne van a vírus. A kolléga mintát vett tőle, öt nap múlva pedig megérkezett a pozitív eredmény.

A nővér körülbelül hét napig dolgozott úgy, hogy fertőzött volt. "Aggódom, hogy megfertőzhettem a betegeket, a kórház dolgozóit, vagy akár a látogatókat..." - mondta.

A nő már jobban van, jelenleg otthoni karanténban pihen.

Biztos benne, hogy rajta kívül több kollégája is fertőzötten dolgozik anélkül, hogy tudnák, hogy megfertőződtek.

A nevét és arcát azért nem vállalta, mert fél attól, hogy kirúgják a munkahelyéről.

Dr. Peter Pronovost, a University Hospitals (UH) egészségügyi ellátórendszer klinikai fejlesztésért felelős vezetője a CNN-nek azt mondta, bár emberként és orvosként is szívszorítónak tartja, de sajnos az Egyesült Államokban jelenleg nincs annyi teszt, hogy az egészségügyi dolgozókat is rendszeresen tesztelhessék.

Más országokban ez alapvető eljárás. Izrael egyik kórházában például ötnaponta végeznek teszteket a dolgozókon. Eddig 18 embernél mutatták ki a fertőzést, akiknek nem is voltak tünetei. Köztük volt egy olyan ápoló is, aki az intenzív osztályon dolgozott, így súlyos állapotban lévő betegekkel is érintkezhetett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések