A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Durva csapást mérhet a koronavírus Európára: ezzel a tervvel menthető meg a csődtől

Kritikus ponthoz érkeztünk a COVID-19 elleni védekezésben, mindannyiunk közös erőfeszítésére van szükség, hogy a világot megőrizhessük egy biztonságos helynek – jelentette ki Tedros Ghebreyesus, a WHO igazgatója.

A Telegraph egy friss elemzése viszont arra mutat rá, az európai kereskedelem aligja fog visszatérni a megszokott kerékvágásba. A Pénzcentrum szemléjéből kiderül, hogy a globális kereskedelem fenntartása miatt a világ kormányai mindenhol masszív intézkedéseket hoznak a gazdaság menekítésére, hogy elkerüljék a minél mélyebb gazdasági recessziót, és az esetleges dominó-hatást.

A gazdaságnak két kulcsfontosságú területen kell összefognia:

1. Az Egészségügyi Világszervezetet támogatásában anyagi erőforrásokkal és a munkaszervezés területén is, hogy a globális ellátási láncok fenntarthatóak maradjanak.

2. Együttműködni a WHO-val olyan kritikus munkálatokban, amelyek biztosítják az alábbiakat:

Egészségügyi dolgozók ellátását személyes védőfelszerelésekkel.
 Az egészségügyi felszerelések, gyógyszerek és terápiás eszközök elérhetőségét, hogy megelőzzük a járvány további terjedését.
 Diagnosztikai felszerelések elérhetővé tétele mindenki számára.
 Közép- és hosszútávon pedig egy hatásos oltóanyag kikutatását és kifejlesztését.

Az újonnan felmerült igényekkel kapcsolatban, a Világgazdasági Fórum létrehozott egy koronavírussal foglalkozó platformot, amelynek 3 fő feladata van:

1. Összefogni a globális magánszektort a közös és határozott válaszlépésekért.

2. Megóvni a lakosság életvitelét, biztosítani az üzletmenetek folytonosságát.

3. Mozgósítani a vállalatokat és további együttműködések a COVID-19 vírus elleni harcban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések