A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes részletek derültek ki a kislányát meggyilkoló édesanyáról: ezért ölhette meg az egyéves Lilikét

Felfoghatatlan szörnyűséget követett el a Havanna lakótelepen élő P. Orsolya.

A nő a múlt szombaton megölte egyéves kislányát, Lilikét, majd másnap feladta magát. Nem kizárt, hogy Orsolya pillanatnyi elmezavarban ölt. A pszichológiában ezt Acting outnak nevezik, ami azt jelenti, hogy az elkövető egy számára elviselhetetlennek ítélt helyzetet fokozott reakcióval semlegesít. Dr. Csehák Hajnalka szakpszichológus szerint több gyerekgyilkosság hátterében is ez áll.

– Kiválthatja akár egy hosszabb ideig tartó sírás is, amit az anya képtelen elviselni. Akivel ez megtörténik, utána pontosan tudja, hogy mit csinált, illetve, hogy a reakciója elfogadhatatlan volt.

Úgy tudjuk, Orsolya megfojtotta a gyermekét. Az anya a nyomozóknak beismerő vallomást tett. Arról, hogy mi vezetett a tragédiához, az ismerőseinek is csak sejtései vannak.

– Rajongásig szerette a kislányát. Bár úgy tudom, Orsi labilis személyiségű volt – árulta el a nő egyik ismerőse.

A vasárnapi, órákig tartó helyszínelés után a háztömbben élők tegnap még nem ocsúdtak fel a döbbenetből.

– Körülbelül egy éve költözött be a fiatal nő a lakásba a babával. Velük élt a gyermek apukája is, igazi boldog családnak tűntek. Mostanában már a kis hölgy egyedül sétált a gyerekkel – mesélte egy középkorú férfi, aki egy tömbben lakik Orsolyával.

Egyelőre nem tudni, miért csak egy nappal a tette után ment a rendőrségre. Belegondolni is szörnyű, hogy az éjszakát halott gyermeke mellett töltötte. Hacsak nem bolyongott az utcán egészen másnap késő délutánig.

A nő letartóztatásáról ma dönt a bíróság. Az sem kizárt, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések