A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bill Gates: Ezt kéne tenni, hogy megállítsuk a járványt

Teljes lezárással, rengeteg teszttel és adatelemzéssel lehet leküzdeni a koronavírust – írja a The Washington Poston publikált véleménycikkében a Microsoft alapítója és egykori vezére.

Gates elsősorban az amerikai helyzetről beszél. Azzal kezdi, hogy a kormány sokat totojázott, a késlekedés pedig már most súlyos veszteségeket okozott az országban. Ugyanakkor még nem késő gyorsan odalépni, hogy lassítsák, majd eliminálják a betegség terjedését.

A gyakran jótékonykodó, világmegmentéssel is foglalatoskodó milliárdos szerint ezt három lépésben lehetne megtenni.

Le kell zárni a határokat!

Először is le kéne zárni az amerikai államhatárokat. Gates úgy érvel, hogy amíg az emberek szabadon mozoghatnak az államok között, addig a vírus is kényelmesen utazik az ország egyik pontjáról a másokba. „Egyes államokban a strandok még most is nyitva vannak, máshol az éttermek helyben fogyasztható ételt szolgálnak fel. Ez a katasztrófa receptje” – fogalmaz. „Az ország vezetőinek tisztán kell fogalmazniuk: a lezárás mindenhol lezárást jelent.”


Tesztelni, tesztelni és tesztelni!

A második fontos lépés a tesztelés. Gates szerint a mostaninál sokkal több tesztet kéne végezni, példaként pedig New York államot említi, ahol pont a napokban emelték a napi tesztelési limitet húszezerre – hogy kontextusba tegyük ezt a számot,

Magyarországon ennek a cikknek a megírásáig összesen 17769 mintavételt végeztek, azaz kevesebbet, mint a szóban forgó államban naponta.

A milliárdos persze jól tudja, hogy nincs végtelen mennyiségű teszt – bár kiemeli, hogy folyamatosan haladnak az újabb, jobb tesztek fejlesztési projektjei, a kormány addig is észszerű priorizálásba kezdhet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések