A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baljós számok: 300 ezer stockholmi is elkaphatja a koronavírust

Úgy számolnak, az egymillió lakosú város egyharmada elkaphatja a koronavírust május elejére.

Úgy tűnik, tetőzhetett a koronavírus-járvány Svédországban! A skandináv országban lényegesen kevesebb korlátozást hoztak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, a nyájimmunitás elvét követve. Ennek meg is lett az eredménye, már 15322 beteget azonosítottak, amelynek nagyjából a fele a fővárosban él. Egyes számítások szerint az egymillió lakosú Stockholmban ez a szám május elejére a 300 ezret is meghaladhatja, azaz közel a lakosság harmada átesik a koronavíruson.

"De nem szabad elfelejtenünk, hogy a városlakók kétharmada még akkor sem esett át rajta és bármikor megfertőződhetnek" - idézte a svéd országos tisztifőorvos szavait a 24.hu.

A svéd egészségügyi minisztérium szerint már túl is vannak a vírus tetőzésén, amelyet nagyjából április 15-re tesznek, de egyelőre ezt nem lehet száz százalékosan kijelenteni, az esetszámok csökkenése ugyanis még nem rajzolódott ki az ábrákon. Most abban bíznak, elkezd fogyni a diagnosztizált betegek száma, és napról napra kevesebb lesz az új koronavírusos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések