A főtt tojások egy részét dobd fel egy kicsit! Ezt az étvágygerjesztő fogást könnyen és előre elkészítheted, tökéletes előételnek és a hidegtálra is.
A főtt tojás önmagában is finom, ám még jobban fogod szeretni, ha a tojássárgát ízesítve visszatöltöd a fehérjébe. Érdemes többféle változatban kipróbálni, jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, sajtok, hagymák, és feldobhatod baconnel is. Ráadásul a díszítés is lehet különleges.
Hozzávalók:
8 db tojás
4 szelet bacon
3 szál újhagyma
6 szál snidling
2 evőkanél tejföl
1 teáskanál mustár
só
bors
Elkészítés:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek. A baconszeleteket rakd egy serpenyőbe, és süsd szép pirosra, ropogósra, majd vágd kisebb darabokra.
A tojássárgákat óvatosan vedd ki, arra ügyelj, hogy a fehérje ne sérüljön meg. Törd össze villával, majd add hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustárt, a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd jól össze. Kanalazd vissza a fehérjébe a masszát, majd rakd rá a bacont. Tálaláskor szórd meg még aprított snidlinggel.
0 Megjegyzések