Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Álomfinom tejszínes muffin: 15 perc munka sincs vele

A puha, pillekönnyű vaníliás muffint könnyű összedobni, tejszínhabbal töltve szuper finom és dekoratív lesz.

A muffin népszerűsége hosszú ideje töretlen, számtalan variációban elkészítheted a puha sütiket. Lehet gyümölcsös, kakaós, csokis, érdemes kipróbálni kelt tésztából vagy sósan is. Néha azonban elég az alapreceptet feldobni egy kicsit. Ha a vaníliás sütit kettévágod, és tejszínnel turbózod, biztos sikered lesz. 

Hozzávalók:

A tésztához
* 30 dkg liszt
* 22 dkg cukor
* 2.5 dl tej
* 1.5 dl olaj
* 3 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 2.5 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló
* 1 csomag vaníliás cukor
* lekvár

Elkészítés:

A tojást habosítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, és dolgozd egyneművé a masszát. 

A muffinformákat béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Csak háromnegyedig töltsd, mert a süti jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. 

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a fixálóval. A muffinok tetejét vágd le, kend meg őket kevés lekvárral, kanalazz rájuk tejszínhabot, végül tedd vissza a muffinok tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések