A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar orvos elmondta, mi a véleménye a házilag készített maszkokról

Ezt nem gondoltuk volna.

A maszkok viselése önmagában nem előzi meg a fertőzést, de használatuk lassíthatja a járvány terjedését – nyilatkozta dr. Merkely Béla orvos, a Semmelweis Egyetem rektora. 

A szakértő azt javasolja, hogy a járványügyi időszakban minden olyan helyzetben viseljünk szájmaszkot, amikor több emberrel is találkozhatunk, például élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, tömegközlekedési eszközön. 

A 65 év felettiek számára pedig minden esetben javasolt a maszk viselése, amikor elhagyják otthonukat. Olyankor is, amikor csak rövid időre távolodunk el az otthonunktól, így például amikor csak a szemetet visszük le a lépcsőházon keresztül – tette hozzá.

A lakosság számára az ún. sebészi szájmaszk helyett a dupla rétegű és magas hőfokon mosható textil maszkok javasoltak – ezeket könnyedén elkészíthetjük magunk is. A házilag készített szájmaszkok esetében is figyelni kell az általános szabályokra: egyszerre takarja az orrot és a szájat, ne legyen rés az arc és a maszk között, valamint használata előtt és levétel után alaposan kezet kell mosni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések