A legjobb házi módszerek kirepedezett sarkakra

A legtöbb ember konyhája tele van hasznos alapanyagokkal, amelyekkel nagyszerűen eltávolíthatóak a sarkon, illetve lábfejen jelentkező bőrkeményedések.

Szájöblítő és ecet

Készítsünk keveréket egy csésze szájöblítőből, egy csésze fehér ecetből és két csésze vízből. Áztassuk a keverékbe a lábunkat 15 percig, majd a megkeményedett részeket óvatosan dörzsöljük át habkővel. Utána öblítsük le a lábunkat, töröljük szárazra, majd krémezzük be. Mindennap megismételhetjük, amíg nem javul a probléma. A szájvízben lévő alkohol fertőtlenít, az ecet enyhe savai pedig segítenek fellazítani az elhalt hámréteget.

Rizsliszt, méz és ecet

Készítsünk bőrradírt 3 csésze rizslisztből, egy evőkanál mézből és néhány csepp almaecetből. Áztassuk a lábunkat langyos vízben tíz percig, majd gyengéden dörzsöljük át a bőrradírral. Hetente két-három alkalommal érdemes ismételni a kezelést. A rizsliszt hámlaszt, a méz fertőtlenít, az ecet pedig felpuhítja az elhalt bőrt.

Banán

Két érett banánt törjünk pasztává, majd vastagon kenjük be vele a teljes lábfejünket. Hagyjuk rajta húsz percen át, majd öblítsük le alaposan. Ezt is akár mindennap megismételhetjük. A banán természetes anyagai hidratálják a bőrt, a benne lévő vitaminok pedig növelik a hámréteg rugalmasságát.

Méz

Egy csésze mézet adjunk egy lavór meleg vízhez, majd ebben áztassuk a lábunkat húsz percig. Utána gyengéden dörzsöljük át a megkeményedett részeket habkővel, öblítsük le a lábat, majd alaposan krémezzük be. A méz segít a külső hámréteg hidratálásában és puhításában.

Növényi olaj

Alaposan mossuk meg a lábunkat, töröljük szárazra, majd vastagon kenjük be növényi olajjal. Ezután húzzunk rá egy vastag, puha zoknit. Legjobb, ha a műveletet este végezzük, és utána lefekszünk aludni. A növényi olajok könnyen beszívódnak a bőrbe, vitamintartalmuk pedig táplálja a bőrt és serkenti az új bőrsejtek termelődését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések