A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5+1 ordító jel, hogy a barátnőd valójában az ellenséged

Senki sem kíván ezzel szembesülni, de néha mégis megtörténik. A nő, akit a legjobb barátnőnknek hittünk, valójában az ellenségünk és kimutatta a foga fehérjét. Persze nem egyik napról a másikra fordult ellenünk. Már jóval korábban jelezte, - bár tudattalanul - hogy nem őszinték a szándékai, és az irántunk való szeretete sem az. Megmutatjuk, melyek azok a jelek, amelyek erre utalnak!

Remélhetőleg, a te barátnődre egyik sem igaz, viszont akármennyire is jó kapcsolat is van köztetek, érdemes kevésbé elfogultak lenni vele szemben.

Nem tud örülni a sikerednek

Amikor boldog lelkesedéssel közlöd, hogy valamilyen csodálatos dolog történt veled, ő nem gratulál neked. De legalábbis nem őszinte a mosolya vagy a hangsúlya.

Érzed, hogy nehéz szívvel ejti ki a szavakat. Ez szinte biztos, hogy azért van, mert féltékeny.

Talán neki kevesebb öröm vagy siker jutott eddig, vagy egyszerűen csak lebecsül és nem érti, miért te kapod a jobb munkát, a több pénzt, a tökéletes partnert.

Ha pedig mégis gratulál, hozzáteszi: ez nem nagy dolog, vagy csak szerencse kérdése. Így próbálja meg csökkenteni az örömödet.

Gyakran gázol bele a lelkedbe

Ez a kedves barátnő sokszor trappol bele a lelkedbe. Csípős megjegyzést tesz a külsődre, a viselkedésedre. Ha nem is lépten-nyomon, de rendszeresen beléd köt és keresi a fogást rajtad.

Miután elsütött egy sértő vagy bántó megjegyzést, nem kér bocsánatot, sőt, elintézi annyival: ő csak őszinte.

Van néhány fájó pontod, amiről ő is tud és sokszor mintha szándékosan abba döfne bele, hogy biztosra menjen. Egyrészt azért teszi ezt, hogy lehúzzon téged, csökkentse az önértékelésedet.

Vagy ha alul marad egy vitában, gyerekesen beléd mar, mert úgy érzi, nem maradt más eszköze.

Finoman megpróbál téged elgáncsolni

A barátnak álcázott ellenség nem épít téged, hanem rombol. Ezt nemcsak azzal teheti meg, hogy negatív megjegyzéseket tesz rád, hanem azzal is, hogy nem dicsér és nem motivál.

Inkább lebeszél arról, hogy megpályázd álmaid munkáját, mert úgysem jön össze, maradj a biztosnál.

Ahelyett, hogy azt mondaná, próbáld meg rendbe tenni az egyébként egyáltalán nem is rossz párkapcsolatodat, inkább azt javasolja: szakítsatok.

Az a lényeg, hogy véletlenül se legyél jobb helyzetben, mint ő.

A hátad mögött kibeszél

Amikor azt hallod vissza egy kollégádtól vagy közös barátotoktól, hogy kibeszél téged, azt igenis vedd komolyan.

Hiszen egy jó barátot semmilyen körülmény között nem beszélünk ki, pláne nem a magánéletét vagy a titkait.

De talán nem is ér körbe az infó csak azt veszed észre, hogy mások olyat tudnak rólad, amit csak egyetlen egy ember tudhat.

Ne dőlj be a „biztos nem tőlem tudják” szövegnek, hiszen a logika azt súgja, hogy ha egyedül neki volt tudomása valamiről, akkor csak tőle tudhatják.

Téged hibáztat a saját kudarcáért

A barátok szívesen kérik egymás tanácsát és olykor meg is fogadják.

A barátnak mutatkozó ellenség viszont rossz tanácsokat ad, illetve azzal is lebuktathatja magát, hogy téged tesz felelőssé, ha őt kudarc éri.

Olyan dolgokért hibáztathat, amiket csak és kizárólag magának köszönhet. Például vádolhat azzal, hogy talán még mindig együtt lenne a pasijával, ha nem hallgat a tanácsaidra.

De arról is te tehetsz, hogy megpályázott egy állást, ami nem jött össze és most szörnyen csalódott.

Kellemetlen helyzetbe hoz mások előtt

Talán előfordult már, hogy egy dupla randin igyekezett téged kellemetlen, kínos helyzetbe hozni a szíved választottja előtt.

Vagy ha nem a pasi jelenlétében, akkor a barátok, a kollégák előtt szokott égetni, csipkelődni, de legalábbis azzal próbálkozni, hogy rossz fényben tüntessen fel vagy nevetség tárgyává tegyen.

Ha pedig nem élőben, akkor virtuálisan fűz gúnyos, szarkasztikus megjegyzéseket a képeidhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések