Hirdessen itt

Vészforgatókönyveket írnak, hogy a város, a turizmusuk és a fürdő a lehető legkisebb sérülésekkel élje túl a járványt

A főképp turizmusból élő Hajdúszoboszlón jelentős anyagi károkat okoz a koronavírus-járvány.

A turisztikai szezon idén kampó – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét kedden, amikor a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól beszélt. Azóta, az egyre szigorúbb intézkedések bevezetésével, a határok lezárásával napról napra kerül nehezebb helyzetbe a turizmus, az emberek sorra mondják vissza az üdüléseiket.

Az egészségvédelmi intézkedéseket már Hajdúszoboszlón is meghozták, bezárták többek között a Hungarospa Gyógyfürdőt, az Aqua Palace-t és az uszodát, a városi piacot, a művelődési központot, a könyvtárat, a rendezvényközpontot, a mozit, a Bocskai Múzeumot, a szabadidőparkot és a játszótereket. Kérdés, hogy mekkora károkat okoz a főként a turizmusból élő Hajdúszoboszlón a járvány.

A fürdőt 23 évig vezető, majd októberben polgármesternek választott Czeglédi Gyula. Úgy fogalmazott, nem egyszerű a helyzet, vészforgatókönyveket írnak, hogy „a város, a turizmusuk és a fürdő a lehető legkisebb sérülésekkel élje túl a járványt.” 

A polgármester ugyanakkor kiemelte, hogy a kármentés mellett készülni kell az újranyitásra. Nem mindegy azonban, hogy egy, kettő vagy három hónap múlva következik be.

Abban bízik, hogy nem a legrosszabb forgatókönyv válik valóra, s ha az emberek fegyelmezettek lesznek, hamarabb lecseng a járvány, így a főszezon még menthető lesz.

Czeglédi Gyula úgy véli, a koronavírus-járvány legalább két évre kihatással lesz a teljes gazdaságra és a turizmusra is, de biztos abban, hogy ha lecseng a járvány, a turizmus is beindul, „mert a kényszerpihenő mellett az embereknek élményekre is szükségük van” - írja a dehir.hu.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések