Vádat emeltek a mezőtúri anya ellen, akinek ötéves kislánya tíz métert zuhant az ablakból

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy mezőtúri asszony ellen, akinek ötéves lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután a felügyelet nélkül hagyott gyerek kiesett lakásuk harmadik emeleti ablakából.

A megyei főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a nő ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat. A vád szerint a nő 2019. március 3-án délelőtt 38 percig felügyelet nélkül hagyta gyermekét a lakásban, mivel a barátnőjével elment vásárolni. A kislány ez idő alatt a konyhai ablakot kinyitotta, majd a harmadik emeletről – mintegy tíz métert zuhanva – az épület előtti térkőre esett.

A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A vád szerint az anya tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról, hogy a sértett ne tudja kinyitni az ablakot. A vádlott ezen mulasztása miatt következett be a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset. A megyei főügyészség a vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél indítványozta, hogy a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések