A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint hét milliárd euróval segíti a vállalkozásokat és a családokat a római kormány a koronavírus-helyzetben

Hét és fél milliárd eurót szán a Covid19-fertőzés miatti gazdasági veszteségek egyensúlyozására az olasz kormány - jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a csütörtöki kormányülés után.

Giuseppe Conte hangsúlyozta, hogy a csomagot a jövő héten bocsátják parlamenti szavazásra. Ezt követően azonnal elindítják a vállalkozások és családok segítését.

Roberto Gualtieri pénzügyminiszter hozzátette, hogy a gazdaságélenkítő csomag elsőrendű célja, hogy az egészségügyi helyzet miatt "senki se veszítse el állását". A tárcavezető kifejtette, hogy régiók és gazdasági ágazatok szerint osztják szét a forrásokat.

Döntés született a március 29-i népszavazás elhalasztásáról is, amelyet eredetileg a római parlament létszáma csökkentéséről tűztek ki.

Az olasz közegészségügyi hivatal (Iss) véleménye szerint, nem kizárt, hogy az eredetileg március 15-ig tervezett oktatási szünetet meg kell hosszabbítani, ha a fertőzés növekedésének ütemét nem sikerül jelentősen megfékezni.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések