A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szeretne önkéntesnek állni a koronavírus elleni küzdelemben? „Fogadjon örökbe” egy idős embert!

A Surrey-ben található CHD Living indította a kampányt, amelynek keretén belül olyan önkénteseket keresnek, akik szívesen segítenének szebbé tenni a magára hagyott idősek mindennapjait.

A kezdeményezés még tavaly indult, azonban most digitális úton is megjelenik a szolgáltatás, hiszen a koronavírus-járvány legnagyobb veszélyeztetettjei a 70 év felettiek, éppen ezért kerülniük kell a közösségeket és személyes találkozásokat.

Ennek következtében azonban sok idős magányossá válhat, a problémára viszont hatásos megoldást nyújthat ez a kampány. Ráadásul a program nem csak időseknek juthat segítség, de a nagyszüleiket elveszített fiataloknak is rendkívüli élményt nyújthat az "örökbefogadás".

Az önkéntes és idős párja telefon-és videóhívásban tudnak beszélgetni, vidám képeket, történeteket, verseket küldhetnek egymásnak e-mailben, és akár kézzel írt levelet is postázhatnak a másiknak.

A kampány célja, hogy az idősek a koronavírus-járvány időszakában se szakadjanak ki a társasági életből, és a fiatal párjaikkal új, életre szóló barátságokat köthessenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések