Csütörtökön hajnalban elhunyt Dr. Csákabonyi Balázs.

A 83 éves politikus halálhírét a Magyar Szocialista Párt osztotta meg az oldalán. Közleményükben azt írják, Dr. Csákabonyi Balázs csütörtökön hajnalban hunyt el kaposvári otthonában - életének utolsó szakaszát családja körében töltötte.

A politikus annak idején tanítóként kezdett el dolgozni, majd népművelő lett, szakmai karrierje csúcsát pedig jogászként érte el. Kilenc éven át volt a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara elnöke. A Magyar Ügyvédi Kamara országos fegyelmi főmegbízottjaként lelkiismeretesen foglalkozott az ügyvédek ügyeivel.

1994-ben lett Kaposvár város képviselője. Az Országgyűlésben közjogi és büntetőjogi tudásával elérte, hogy többször bizottsági alelnöknek, az MSZP-frakció Közjogi kabinetvezetőjének választották - olvasható a párt közleményében. Támogatta a nyugdíjasok ügyét - a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége alelnökeként az Országgyűlésben több, a nyugdíjasokat érintő kezdeményezést is tett.

"Csákabonyi Balázs szakmai felkészültsége, emberi tisztessége, lelkiismeretes képviselői munkája példa lehet valamennyiünk előtt. Emlékét tisztelettel és szeretettel megőrizzük!" - búcsúzik az MSZP.