Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sült marhaszelet barnamártással: ez sokkal jobb, mint régen a menzán

Bár kicsit időigényes, amíg a marhahús megsül, és a barnamártás elkészül, mégse hagyd ki ezt az ízletes fogást!

Igazán élvezetes lesz az ebéd, ha sült marhaszeletet tálalsz barnamártással. Ha a fűszeres húst szeletekben sütöd, hamarabb megpuhul. Locsolgatva pedig biztosan nem fog kiszáradni, és a vörösbortól még karakteresebb ízt kap. Az egyszerűbb barnamártást alaplé híján is elkészítheted, forralj fel öt deci vizet, és morzsolj bele két húsleveskockát.

Hozzávalók 4 szelethez:

* 1 kg marhahús
* 2 gerezd fokhagyma
* 1.5 dl vörösbor
* 1 ág kakukkfű
* 1 ág rozmaring
* só
* bors

A mártáshoz
* 5 dl marha alaplé
* 1 dl száraz vörösbor
* 1 teáskanál cukor
* 1 evőkanál sűrített paradicsom
* 1 db babérlevél
* 2 szál sárgarépa
* 2 szál fehérrépa
* 0.5 db zellergumó
* 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, itasd le róla a nedvességet, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Keverd össze a száraz fűszereket, a zúzott fokhagymát, és dörzsöld be vele a húst. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg két deci vízzel. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg másfél óra alatt. Közben locsolgasd a borral, és forgasd át a szeleteket.

A mártáshoz a zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, és öntsd a hús visszamaradt zsírjába. Add hozzá a cukrot, és kevergetve pirítsd. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, tedd hozzá a paradicsompürét, öntsd hozzá az alaplét és a bort. Mehet hozzá a szójaszósz és a babérlevél is. Kis lángon főzd másfél órán keresztül. Ha a zöldségek szétfőnek, turmixold pépesre, akár át is passzírozhatod, és a hússal együtt kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések