A különféle csigák nagy kedvencek, a gyerekek és a felnőttek is szeretik. Próbáld ki egyszerűen, sajttal ízesítve!
A leveles tészta felhasználási módjának csak a képzelet szabhat határt. Már egy csomagból is süthetsz kiadós reggelit vagy tízórait az egész családnak. Többféle reszelt sajt is kerülhet a töltelékbe, a füstös íz pedig kifejezetten jót tesz neki. Sőt, érdemes baconnel is feldobni.
A leveles tészta felhasználási módjának csak a képzelet szabhat határt. Már egy csomagból is süthetsz kiadós reggelit vagy tízórait az egész családnak. Többféle reszelt sajt is kerülhet a töltelékbe, a füstös íz pedig kifejezetten jót tesz neki. Sőt, érdemes baconnel is feldobni.
Hozzávalók:
* 1 csomag leveles tészta
* 10 dkg sajt
* 5 dkg vaj
* 5 dkg sajtkrém
* 1 db tojás a kenéshez
* bacon (elhagyható)
* szezámmag
* só
* 10 dkg sajt
* 5 dkg vaj
* 5 dkg sajtkrém
* 1 db tojás a kenéshez
* bacon (elhagyható)
* szezámmag
* só
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és nyújtsd ki lisztezett felületen. A vajat keverd habosra, majd add hozzá a sajtkrémet és a reszelt sajt felét. Sózd meg, ha szeretnél, dobhatsz hozzá zöldfűszereket, esetleg bacont is. Kend a sajtos krémet a kinyújtott tésztára, és tekerd fel.
Vágd karikákra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórd a maradék sajtot és a szezámmagot. Kend le villával felvert tojással, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15 perc alatt.
Vágd karikákra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórd a maradék sajtot és a szezámmagot. Kend le villával felvert tojással, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15 perc alatt.
0 Megjegyzések