A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Meglátjuk, számítanak-e ott rám, és milyen szerepkörben” – Monacóba hívják edzőnek Bernd Storckot

Egy korábbi Bajnokok Ligája-döntős csapathoz kerülhet Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. A német szakembernek komoly esélye van arra, hogy a francia élvonalbeli AS Monacónál vállaljon munkát.

– A monacói lehetőség elsősorban azon múlik, ki veszi át a távozó Nicholas Holveck sportigazgató helyét. Meglátjuk, számítanak-e ott rám, és milyen szerepkörben – fogalmazott a jövőjével kapcsolatban a tréner, aki 2015 júliusa és 2017 októbere között irányította a magyar nemzeti csapatot. Vezetésével a mieink 2016-ban – 44 év szünet után – szerepelhettek újra Európa-bajnokságon.

Storck 2018 szeptemberében vette át a belga élvonalbeli Mouscron gárdáját, amely hat meccs után pont nélkül állt, ám a trénernek köszönhetően mégis benn maradt az első osztályban. Az edző tavaly októberben került az ugyancsak belga Cercle Bruges-höz, amely vele a kispadon szintén megtáltosodott.

A február 8-tól március 1-jéig tartó időszakban – a válogatott csatárral, Eppel Mártonnal (28) a csapatban – egymás után négy mérkőzésén diadalmaskodtak, s a legutóbbi fordulóban, egy körrel az alapszakasz vége előtt, matematikailag is biztossá vált, hogy megőrzik élvonalbeli tagságukat, így nyugodtan várhatják a rájátszást.

– Az utolsó fordulóban felszabadultan játszhat a csapat, a szurkolóink is kevésbé lesznek feszültek, amolyan gálamérkőzésnek is beillik a zárás – mondta Storck.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések