Hirdessen itt

Különleges intézkedések a Viking Sigyn kapitányának perén a koronavírus miatt – részletek

Az új koronavírus-fertőzés veszélye miatt külön teremből, kivetítőn keresztül figyelhetik az újságírók az ukrán hajóskapitány előkészítő ülését - erről a tárgyalást megelőzően a Fővárosi Törvényszék szóvivője tájékoztatta a tárgyalóteremben megjelent nagyszámú újságírót szerda reggel.

Szabó József az MTI kérdésére elmondta: a törvényszék vezetése csak ezzel a tárgyalással kapcsolatban döntött az intézkedésről, mivel erre az előkészítő ülésre nagyszámú érdeklődés volt várható. Hozzátette: más tárgyalásokra általános jelleggel egyelőre nem terjesztik ki az intézkedést, de amennyiben szükséges, és hasonlóan nagy számú érdeklődés várható egy-egy bírósági tárgyaláson vagy előkészítő ülésen, akkor elképzelhető, hogy hasonló intézkedést hoznak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán tart előkészítő ülést a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya ügyében, akit a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétségével és segítségnyújtás elmulasztásával vádol az ügyészség.

Tavaly május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast a mai napig keresnek a hatóságok.

A vád szerint a vádlott mint a Viking Sigyn szállodahajó kapitánya 2019. május 29-én este egyedül vezette a hajót. Amikor elérte a Margit híd előtti vízszakaszt, a vádirat szerint legalább 5 percig nem a hajó vezetésére koncentrált. Ez idő alatt a Viking Sigyn összeütközött a Hableány sétahajóval, majd azt maga alá gyűrte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések