A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közleményt adott ki a nagykövetség: a lehető leghamarabb haza kell menniük a magyaroknak Olaszországból

A római magyar nagykövetség egy facebookos bejegyzésben kéri a magyarországi lakosokat, hogy amint lehet, térjenek haza Olaszországból a járvány és a szigorú szankciók miatt.

A hamarosan életbe lépő, szigorú intézkedések miatt adott ki közleményt a római magyar nagykövetség, arra kérve az Olaszországban nem nyomós indokból tartózkodókat, hogy minél hamarabb hagyják el az országot – írja a HVG.

A nagykövetség a közleményben kifejtette, hogy március 10-től fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be az országban, vagyis csak a legindokoltabb okok (munka, egészségügyi problémák) miatt lehet az utcára menni, máskülönben pénzbüntetésre vagy akár elzárásra lehet számítani.

A konzulátus leszögezte, nem tudnak a hazautazás szervezésében segítséget nyújtani, tehát minden érintettnek magának kell gondoskodnia a mihamarabbi visszatérésről. A gyakori járattörlések és ritkítások miatt pedig kérik, hogy a légitársaságok honlapjain tájékozódjanak.

„Az autópályákon történő közlekedést szintén ellenőrzik a hatóságok, ám a lakóhely szerinti országba történő hazajutás nem esik korlátozás alá” – írták a közleményben, megemlítve, hogy az áruszállítóknak szintén igazolniuk kell magukat és az úti céljukat.


Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy egész Olaszországot lezárják a koronavírus miatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések